DUYURU

2017–2018 Eğitim-Öğretim Yılı Güz / Güz+Bahar Dönemi Aday Öğrenci Başvuru kayıtları yapılacaktır. Lütfen aşağıdaki bilgileri dikkatle okuyunuz.

Başvuru tarihleri:  01 Mart – 15 Mart 2017 (Saat 10:00-16:00 arası)

Başvuru yeri        :  Farabi Kurum Koordinatörlüğü Ofisi, Rektörlük İdari Bilimler Binası

Başvuru Şartları:

1. Abant İzzet Baysal Üniversitesi öğrencisi olmak
  2. Genel Not Ortalaması (GANO),
  3. a) Önlisans / Lisans öğrencileri için 4.00 üzerinden en az 2.00 olmak (2,00 / 4,00)
  4. b) Yüksek Lisans ve Doktora öğrencileri için 4,00 üzerinden en az 2,50 olmak (2,50 / 4,00)

Not: Hazırlık sınıfı öğrencileri başvuru yapamaz.

Not: Başvuruda istenen belgeler 1-15 Mart 2017 tarihleri arasında farabi.ibu.edu.tr adresimizde yayınlanacaktır.

Not:       Gitmek istediğiniz üniversitedeki bölüm ile üniversitemizin anlaşmalı olup olmadığını farabi.ibu.edu.tr adresinde İKİLİ ANLAŞMALAR (http://farabi.ibu.edu.tr/index.php/tr/ikili-anlasmalar) bölümünden görebilirsiniz. İkili anlaşmalarımızda Vakıf üniversiteleri olmasına rağmen sistemde yer almayacaklardır. (YÖK 34249659-300-261 sayılı, 14.02.2017 tarihli yazısı ile 2017-2018 Farabi Değişim Programı'ndan vakıf üniversitelerini faydalandırmayacağını açıklamıştır)

Tercih etmek istediğiniz üniversitenin Farabi Koordinatörlüğü internet sitesini ziyaret ederek, bölümünüz ile alakalı istisnai bir duyuru olmadığını teyit ediniz. (Örnek: Bazı üniversitelerin ilgili bölümleri, ilgili sınıflarına başvuru kabul etmeyebilir, ya da 2017-2018 başvuru döneminde öğrenci kabul etmeyebilir, öğretim dili sizin öğretim dilinizden farklı olabilir, v.b durumlar). Bu gibi durumlarda yapılan başvurularda koordinatörlüğümüz herhangi bir sorumluluk kabul etmeyecektir.

İstenen belgeler

1. 2 adet “Fotoğraflı Aday Öğrenci Başvuru Formu” (Aşağıdaki linkten online olarak doldurup çıktı alıp imzalamalısınız)

"Online Başvuru Formu" için buraya tıklayınız

Örnek doldurulmuş "Online Başvuru Formu" için linki tıklayınız

2. 2 adet imzalı-mühürlü Transkript (1-15 Mart 2017 tarihli olmalı)

3. 2 adet öğrenci belgesi (1-15 Mart 2017 tarihli olmalı)

4. 2 adet Nüfus Cüzdanı Fotokopisi

5. 1 adet SGK Tescil Kaydı Belgesi: Durumu Aktif olarak gözüken Farabi Öğrencisine; Değişim Programından yararlandığı takdirde Farabi Eğitim Bursu ödenmez. Bu belgeyi herhangi bir SGK Müdürlüğünden imzalı mühürlü olarak almalısınız. (1-15 Mart 2017 tarihli olmalı)

Örnek Sgk Tescil Kaydı Belgesi İçin Buraya tıklayınız

6. 1 adet Başvuru Beyannamesi     Başvuru Beyannamesi'ni indirmek için linki tıklayınız )

*Başvurular şahsen yapılacaktır.

*Formların renkli yada siyah-beyaz çıktı alınarak teslim edilmesinde herhangi bir sakınca yoktur.

** Yukarda istenen belgeleri eksiksiz bir biçimde, şahsen 15 Mart 2017 tarihi 16:00 ‘a kadar Rektörlük Farabi Koordinatörlüğü’ ne teslim etmeniz gerekmektedir. Bu tarihten sonra getirilen belgeler değerlendirmeye alınmayacaktır.

*** Yukarıda istenen belgeleri hazır bir şekilde Farabi ofisine teslim etmeniz gerekmektedir. (Fotoğraf yapıştırma, başvuru formunu doldurma gibi işlemler ofiste kesinlikle yapılmayacaktır)

**** Sadece 1 ADET TERCİH hakkınız bulunmaktadır.

Anadolu Üniversitesi, Dokuz Eylül Üniversitesi veya İstanbul Üniversitesi’ni tercih eden öğrencilerimizin bu üniversitelerin internet adreslerinden de Online başvuru yapması gerekmektedir. Tercih edilen üniversitenin web sitesinden başvuru yapıp çıktılarınızı (2 adet) da Koordinatörlüğümüze getirmeniz gerekmektedir.

ÖNEMLİ NOTLAR:

1. Fotoğrafsız Aday Öğrenci Başvuru Formları teslim edenlerin,
  2. Eksik bilgi (cep telefon no, e-posta adresi v.b) beyanında bulunanların
  3. Eksik belge tesliminde bulunanların (transkript, nüfus cüzdanı fotokopisi)
  4. Yanlış bilgi beyanında bulunanların (sınıf, öğrenim türü, transkript notu v.b)

başvuruları KESİNLİKLE kabul edilmeyecektir.

Yanlış bilgi ve belge beyanında bulunanların tespiti halinde koordinatörlüğümüz gerekli yasal işlemlerin başlatılması ile yetkilidir.

BAŞVURU DEĞERLENDİRME VE SÜREÇ

1. Yapılan başvurular değerlendirildikten sonra sonuçlar 15-23 Mart 2017 tarihlerinde farabi.ibu.edu.tr adresinden ve https://www.facebook.com/aibu.farabi.5 facebook adresimizden yayınlanacaktır.
  2. Başvurularda yapılan tercihlere ilişkin son karar genel not ortalamanıza göre bölümleriniz tarafından kararlaştırılacaktır.
  3. Asil listeden ismi bulunan adaylar yani kabul edilen adayların belgeleri kabul edildikleri üniversitelere gönderilecek ve bundan sonra ilgili üniversiteye kabul edilip edilmeyecekleri ile ilgili sonuçlar karşı üniversitenin internet sitesinde yayınlanacaktır. Bu nedenle kesin sonuçları başvurduğunuz üniversiteden takip etmeniz gerekmektedir.

Üniversitelerin kesin sonuç açıklama tarihi: 25-30 Nisan 2017

1. Listede yedek olarak kabul edilen adaylar ile gerek görüldüğünde koordinatörlüğümüz telefon ve e-posta yolu ile iletişime geçecektir. Bu edenle verilen bilgilerin doğruluğuna dikkat ediniz.

*Süreç içerisinde ciddi sorunlarınızla ve sorularınızla ilgili olarak, Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir. adresinden e-posta yoluyla ya da https://www.facebook.com/aibu.farabi.5 facebook adresi yoluyla yardım alabilirsiniz.

Abant İzzet Baysal Üniversitesi - Farabi Değişim Programı © 2017 Sayfa Başı