2019-2020 Akademik Yılı Farabi Giden Öğrenci Başvuruları

25 Şubat 2019

DUYURU

2019–2020 Eğitim-Öğretim Yılı Güz / Güz+Bahar Dönemi Aday Öğrenci Başvuru kayıtları yapılacaktır. Lütfen aşağıdaki bilgileri dikkatle okuyunuz.

Öncelikle bu programa gerçekten katılmak isteyenlerin başvurmasını rica ederiz.

Başvuru tarihleri:  01 Mart – 15 Mart 2019 (Saat 10:00-16:00 arası)

Başvuru yeri        :  Farabi Kurum Koordinatörlüğü Ofisi, Rektörlük İdari Birimler Binası

Başvuru Şartları:

1. Abant İzzet Baysal Üniversitesi öğrencisi olmak
  2. Genel Not Ortalaması (GANO),
  3. a) Önlisans / Lisans öğrencileri için 4.00 üzerinden en az 2.00 olmak (2,00 / 4,00)
  4. b) Yüksek Lisans ve Doktora öğrencileri için 4,00 üzerinden en az 2,50 olmak (2,50 / 4,00)

Not: Hazırlık sınıfı öğrencileri başvuru yapamaz.

Not:       Gitmek istediğiniz üniversitedeki bölüm ile üniversitemizin anlaşmalı olup olmadığını farabi.ibu.edu.tr adresinde İKİLİ ANLAŞMALAR  (İkili Anlaşmalar) bölümünden görebilirsiniz.

Tercih etmek istediğiniz üniversitenin Farabi Koordinatörlüğü internet sitesini ziyaret ederek, bölümünüz ile alakalı istisnai bir duyuru olmadığını teyit ediniz. (Örnek: Bazı üniversitelerin ilgili bölümleri, ilgili sınıflarına başvuru kabul etmeyebilir, ya da 2018-2019 başvuru döneminde öğrenci kabul etmeyebilir, öğretim dili sizin öğretim dilinizden farklı olabilir, v.b durumlar). Bu gibi durumlarda yapılan başvurularda Koordinatörlüğümüz herhangi bir sorumluluk kabul etmeyecektir.

İstenen belgeler

• 2 adet imzalı-mühürlü Transkript (1-15 Mart 2019 tarihli olmalı)

• 2 adet öğrenci belgesi (1-15 Mart 2019 tarihli olmalı)

• 2 adet Nüfus Cüzdanı Fotokopisi

• 1 adet SGK Tescil Kaydı Belgesi: Durumu Aktif olarak gözüken Farabi Öğrencisine; Değişim Programından yararlandığı takdirde Farabi Eğitim Bursu ödenmez. Bu belgeyi herhangi bir SGK Müdürlüğünden imzalı mühürlü olarak veya e-devlet sistemi üzerinden alabilirsiniz. (1-15 Mart 2019 tarihli olmalı) Örnek Sgk tescil belgesi için tıklayınız.

• 1 adet Başvuru Beyannamesi  (Başvuru Beyannamesi'ni indirmek için linki tıklayınız)

*Formların renkli ya da siyah-beyaz çıktı alınarak teslim edilebilir.

** Yukarıda istenen belgeleri eksiksiz bir biçimde, şahsen 15 Mart 2019 tarihi 16:00 ‘a kadar Rektörlük Farabi Koordinatörlüğü’ ne teslim etmeniz gerekmektedir. Bu tarihten sonra getirilen belgeler değerlendirmeye alınmayacaktır.

*** Yukarıda istenen belgeleri hazır bir şekilde Farabi ofisine teslim etmeniz gerekmektedir. (Fotoğraf yapıştırma, başvuru formunu doldurma gibi işlemler ofiste kesinlikle yapılmayacaktır)

**** Sadece 1 ADET TERCİH hakkınız bulunmaktadır.

Dokuz Eylül Üniversitesi, Anadolu Üniversitesi ve İstanbul Üniversitesi’ni tercih eden öğrencilerimizin Online başvuru yapması gerekmektedir. Tercih edilen üniversitenin web sitesinden başvuru yapıp çıktılarınızı (2 adet), aday öğrenci formlarınızı ve transkriptlerinizi Koordinatörlüğümüze getirmeniz gerekmektedir.

ÖNEMLİ NOTLAR:

1. Fotoğrafsız Aday Öğrenci Başvuru Formları teslim edenlerin,
  2. Eksik bilgi (cep telefon no, e-posta adresi v.b) beyanında bulunanların
  3. Eksik belge tesliminde bulunanların (transkript, nüfus cüzdanı fotokopisi)
  4. Yanlış bilgi beyanında bulunanların (sınıf, öğrenim türü, transkript notu v.b)

başvuruları KESİNLİKLE kabul edilmeyecektir.

Yanlış bilgi ve belge beyanında bulunanların tespiti halinde koordinatörlüğümüz gerekli yasal işlemlerin başlatılması ile yetkilidir.

BAŞVURU DEĞERLENDİRME VE SÜREÇ

1. Yapılan başvurular değerlendirildikten sonra sonuçlar 16-23 Mart 2019 tarihlerinde farabi.ibu.edu.tr adresinden ve https://www.facebook.com/aibu.farabi.5 facebook adresimizden yayınlanacaktır.
  2. Başvurularda yapılan tercihlere ilişkin son karar genel not ortalamanıza göre bölümleriniz tarafından kararlaştırılacaktır.
  3. Asil listeden ismi bulunan adaylar yani kabul edilen adayların belgeleri kabul edildikleri üniversitelere gönderilecek ve bundan sonra ilgili üniversiteye kabul edilip edilmeyecekleri ile ilgili sonuçlar karşı üniversitenin internet sitesinde yayınlanacaktır. Bu nedenle kesin sonuçları başvurduğunuz üniversiteden takip etmeniz gerekmektedir.

Üniversitelerin kesin sonuç açıklama tarihi: 25-30 Nisan 2019

1. Listede yedek olarak kabul edilen adaylar ile gerek görüldüğünde koordinatörlüğümüz telefon ve e-posta yolu ile iletişime geçecektir. Bu edenle verilen bilgilerin doğruluğuna dikkat ediniz.

*Süreç içerisinde ciddi sorunlarınızla ve sorularınızla ilgili olarak, This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. adresinden e-posta yoluyla ya da https://www.facebook.com/aibu.farabi.5 facebook adresi yoluyla yardım alabilirsiniz. İş yoğunluğu nedeniyle telefon yoluyla ulaşmamanız rica olunur.

DUYURULAR

• Adres: Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Farabi Kurum Koordinatörlüğü 14030 Gölköy / BOLU
  • Tel: +90 374 2541000 /1061/2347 Fax: +90 374 2535005
  • EPosta: farabiibu.edu.tr